Sivilce Kızarıklıkları Nasıl Giderilir?

delipetek

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
3,454
Tepkime puanı
42
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray


Sivilcelerinizin sayısı arttı mı? Özellikle yanaklarda çıkan sivilceler çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Stresli bir dönemden geçiyor olmanız, yediğiniz yemeklerin kalitesi ve elbette değişen hava durumu bu konunun sorumluları arasında olabilir. Elinizde olmayan hormonal durumların cildinize olan olumsuz etkisi de bir diğer sebep olarak sayılabilir. Hepimizin korkulu rüyası olan sivilcelerin birbirinden çok farklı nedenleri ve sonuçları olabiliyor. Bazıları hızlıca sönerken bazıları ardında inatçı lekeler ya da kızarıklıklar da bırakabiliyor. Neyse ki sivilcelerden kurtulmak için bakım önerilerinden yararlanabileceğiniz gibi çeşitli uygulamalarla sivilcenin neden olduğu kızarıklığı da gidermek mümkün.

Sivilce, oluşumundan leke bırakma durumuna kadar üç farklı evreden geçiyor. Önce aktif sivilce oluşuyor. Sonra sivilce kendiliğinden söndüğünde ya da sıkıldığında yara şeklinde kalıyor. Son aşamada da sivilce lekesi ya da eğer şanslıysanız kızarıklığı kalıyor.

sivilce.jpg


Sivilce Kızarıklıklarını Ne Geçirir?

Bu durumda, sivilce kızarıklığının kalmaması için işe en başından bakmak gerekiyor. Yani, sivilceyi tedavi etmeniz, onarmanız ve en sonunda da sivilce lekenize ya da kızarıklığınıza odaklanmanız şart. Kızarıklıkların geçmesi için cildinize birkaç gün vakit verin. Eğer geçmiyorsa ve kahverengiye dönmeye başladıysa leke oluşumu başladı demektir. Sivilceniz kırmızı kalıyorsa kırmızı bir lekeyle de karşı karşıya olabilirsiniz.

Sivilcenizi söndürme şekliniz buradaki kilit nokta. “Sıkmayın” önerisinin ısrarla altını çiziyoruz. Zaten enflamasyon ve bakteri saldırısına uğrayan cildiniz yeterince mücadele verirken bir de fiziksel bir travmayla doku hasarına uğramamalı. Bırakın, sivilceniz kendi kendine sönsün. Aksi takdirde leke hatta yara kalma ihtimalini artırırsınız.

Eğer karşı koyamadan sıkarsanız, oluşan doku hasarını onarmak için de efor sarf etmeniz gerekecek.

Sivilce Kızarıklıkları İçin Krem

Sivilcenizi sıkmanız durumunda hasar gören cilt bariyerinizi, formülünde panthenol, centella ya da seramid gibi içeriklere sahip olan kremlerle onarabilirsiniz. Ancak bu kremleri mutlaka sivilceniz söndükten sonra kullanın. Aksi halde sivilcenizi tetikleyebilirler.

Sivilceyi sıkmadıysanız ve kendi halinde sönmesine izin vermenize rağmen ardında kızarıklık ya da kırmızı leke bıraktıysa kojik asit, tamanu yağı, C Vitamini, arbutin ya da niyasinamid içeren krem ya da serumlar uygulayabilirsiniz.

Bu arada, evde olsanız dahi her gün güneş kremi sürmeyi ve güneş kreminizi yenilemeyi unutmayın.

Buz Sivilce Kızarıklıklarına İyi Gelir Mi?

Buz, aktif sivilcede kızarıklığı rahatlatır ama kesin bir çözüm sunmaz. Keza salatalık da. Sıcak suyla ıslatılmış bir bezle sıcak kompres yapmanız durumunda sivilcenin içindeki iltihabın uzun süreli azalması olasıdır. Gözeneklerin açılıp iltihabın kendiliğinden akması için sivilceyi teşvik edersiniz. Günde birkaç defa yapabilirsiniz. Buz yerine bu opsiyonu deneyebilirsiniz



Alıntı
 

Benzer konular

İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş